Energetsko čiščenje

Energetsko čiščenje prostorov

Prostori v katerih bivamo so zelo pomembni za naše počutje. Morda se v stanovanju ne počutimo najbolje.

Vse povsod kamor gremo, kjer se zadržujemo puščamo svoj energetski odtis. Lahko se spomniš prostorov, kjer si se počutil izjemno dobro. Danes ljudje rečemo, oh kako je tu lepa energija.

So pa tudi prostori, kjer želimo kar stran, ker nas nekaj moti, pa sami ne vemo kaj. Tudi v sami naravi je tako. Zelo dragoceni so takšni kraji kjer začutimo naravo in sebe in se kar zlijemo z njo. Bila sem v majhni stari hiški, kjer sem bila službeno pri starostniku, ki je tam živel od otroštva. Takšnega strahu in groze, kot sem ju čutila tam, k sreči nisem nikoli nikjer več zaznala. Tam je bilo doma nasilje, izživljanje, agresija (kot dojenčku so mu zlomili ličnico, ko so ga udarjali v steno), verjetno še alkoholizem, pravzaprav čista groza.
Od takrat vem, kako se energija dobesedno prilepi v steno in ostane. Senzibilni ljudje pa to prepoznajo, čeprav začuti lahko vsak.

Drugi primer sem začutila, ko sem na gradu v Ormožu igrala v urejenem delu, kjer so delovni prostori, urejeni, lepi, čisti. Med igranjem sem zaznala koliko strahu, bolečine in raznovrstnega mučenja je tam še vedno zapisano v stenah.

Energetsko čiščenje prostora si lahko naredi vsak sam.
Ko želimo zamenjat energijo v nekem prostoru ali hiši je prav, da jo najprej očistimo in pospravimo. Morda tudi po notranjosti omar in vse, kar nam ni ljubo odnesemo, podarimo in odstranimo. S tem naredimo prostor za novo energijo, za tisto novo, kar želimo, da vstopi v naše življenje. Prostor prekadimo lahko z žajbljem ali palčkami za meditacijo, lahko gremo po vseh kotih  v stanovanju. Lahko si napišemo namen, kaj si želimo povabit v svoje življenje. Vzamemo instrumente, navijemo glasbo na ves glas, da se stene “tresejo”, lahko pojemo iz prostora v prostor. Ploskamo po kotih stanovanja, ker tam energija zastaja. Potem odpremo  okna, da se zamenja ves zrak. Pripravimo si tak svet kotiček, namestimo cvetje, prižgemo svečko in kadilo. Lahko povemo, lahko preberemo namen tega postopka. Lahko pa ves postopek čiščenja in transformacije naredimo z gongi in drugimi instrumenti.
Takrat naredimo tak lep družinski ritual povezovanja prostora in družine.

Naj bo nas življenski prostor čist, svetel, topel, da nas objame toplina in prijaznost doma in vseh, ki prebivajo z vami.

Scroll to Top