Breze

Povezovanje s telesom

Življenje nam prinaša mnoge izzive, preizkušnje, travme, bolezni, žalost in stiske, pa veliko lepih in srečnih dni in občutkov izpolnjenosti.

Zdravje uma, duše in telesa. Vedno smo v trikotniku. Na sebe pa lahko gledamo kot na ločene dele sebe ali se zaznavamo kot celoto. Včasih se tako lažje posvetimo raziskovanju in prepoznamo stanje, ki je v nas in rešujemo naš problem ali stisko.

Z vsem, kar smo že prinesli v to življenje na svet, so nam starši bili vodniki pri spoznavanju zunanjega sveta in s tem smo postavili temelje naše osebnosti. Raziskovali smo svet in odnose, kot smo jih videli in doživljali v naši primarni družini. Tudi odnos do svojega telesa smo povzeli v primarni družini. Zato se v terapijah tako radi vračamo v svoje otroštvo, da bolje razumemo na katerih prepričanjih smo gradili sebe in odnose do drugih. Tudi zato, da prepoznamo kakšna so naša čustva ali travme, ki so ostale nezaceljene.
Vse to je še vedno v naši podzavesti in vodi naše življenje.

V prejšnjem stoletju so vzroki za številne bolezni bili izključno le zunanji. Medicina nas je učila zdravljenja z izdelki, ki jim rečemo zdravila. Nekatera stanja telesa so prešla v kronična stanja, nekatera so imenovali avtoimune bolezni. Vse to znanje smo prinesli iz prejšnjega stoletja.

Medicine in načinov naravnega zdravljenja naših prednikov staroselcev pravzaprav skoraj ni, oziroma se znanja le počasi ponovno porajajo v svet preko ljudi, ki raziskujejo ta področja.
Danes vemo, da so bolezni povezane z našim načinom življenja, razmišljanja, doživljanja in reagiranja na situacije.

Obstajajo številni ljudje, ki zmorejo lahkotno skozi življenje, ki zaupajo sebi, ustvarjajo to kar so se odločili in do vsega imajo prijazen in spoštljiv pogled in nastop. Veliko je ljudi, ki po preboleli težki bolezni okrevajo popolnoma in se pohvalijo, da je ta izkušnja v njihovo življenje prinesla veliko dobrega.

Vse spremembe skozi katere gremo niso lahkotne in radostne. Le od nas je odvisno, kakšna je moč naše tolerance in kaj smo pripravljeni spremeniti pri sebi, da bi se povrnilo zdravje in dobro počutje.
Danes se naravnavamo na svojo notranjost. Spoznavamo naše prepričanja, spoznavamo naša čustva, ki so v nas in so se zalepila v naše telo. Le ta so na nek način ovira, ki čaka, da jo prepoznamo in potem osvobodimo.

Telo je naš tempelj in naše vozilo. Je vse kar imamo, je vse kar smo v tem materialnem svetu dvojnosti. Z nami je v dobrem in slabem in vedno naredi to kar zna in zmore najboljše za nas.
Bodi do telesa ljubeč in nežen, skrbi zanj, poskrbi ne le s telesno higieno, ampak se obračaj nanj z pozornostjo in iskreno in z čistimi namerami. Poslušanje telesa je lahko za nas popolnoma nova izkušnja ali nova raven zavedanja. Sprejmi svoje telo točno tako kot je. Dano ti je z razlogom.
Ustvari z telesom dober vzajemen odnos, da ga bolje spoznaš, začutiš. Šele ko ga popolnoma sprejmeš, ga lahko spreminjaš z ljubeznijo.

Vedno bolj postajam pozorna na moje telo, vedno bolj se pogovarjam z duhom mojega telesa in z vsako celico v njem. Skozi telo živim, diham, čutim, se gibam, se izražam, ljubim, torej sem.

V meditaciji se obračam k notranjim organom in jih poskušam začutiti. Ste kdaj pomislili, na ljube možgane, kako izjemna inteligenca je to, ki nadzoruje in daje navodila vsem organom, sistemom, celicam.
Neskončna ljubezen do mene same je misel, ki jo ovijem okoli in okoli telesa in okrog vsakega organa, vsake celice in najmanjšega dela celice, da naj prelije moje misli, moja čustva in občutke. Ostajam v opazovanju energije, ki jo začutim okrog sebe.

Vse je povezano med seboj in tvori celoto, ki je Jaz sem. Ljubezen sem in vse je ljubezen. Na zemlji je manifestirana ljubezen. Le kako smo to pozabili. Zato smo prišli, da jo izkušamo v vsej polnosti in vseh barvah mavrice. Kamorkoli pogledam, vse je ljubezen.
Jaz sem alfa in omega vsega, vse se začne pri meni in tudi konča. Večnost in neskončnost sta dve smeri v katero se raztezam in posegam.

Bodite prizanesljivi do svojega telesa, izkazujte mu nežnost in pozornost. Opravičite se za neznanje in neukrepanje in slabo skrb zanj. Hranite ga z dobro in kvalitetno hrano, peljite ga na sprehod na sonce, v gore in ob rekah. Pobožajte se in nagradite, polnite življenje z radostjo in s smehom.

Predvsem pa mu bodite neizmerno hvaležno za to da ga imate. Potem pa se bo vajino sodelovanje začelo.

Potem boste vedno v dobri družbi.

Scroll to Top